OVER 1000 BARN SKAL OPPTRE!

Det er to varige gaver vi kan gi barna våre: Den ene er røtter, og den andre er vinger. I Julegada gjør vi begge deler.

Over 1000 barn fra hele Agder skal opptre og vise hva de kan under Julegada. Vi ble med på en danseøvelse i oktober og der var stemninga allerede høy.

– Vennesla kulturskole skal alene ha over 50 ulike opptredener, konserter og show. I tillegg kommer kulturskolene fra Lillesand, Birkeland, Knuden i Kristiansand, Flekkefjord og trolig Froland. Vi jobber med enda flere, forteller leder for Kulturskolen i Vennesla, Ingunn Berntsen Abrahamsen. Allerede på danseøvelsen, der sangen «Jeg gleder meg veldig til jul» ljomet gjennom lokalet, kjente vi på julestemninga og mestringsfølelsen. Barna var ivrige og fulle av forventning.

– Julegada er så mye mer enn julehandel. Det er kulturfest og ikke minst menneskemøter. For oss i Kulturskolen betyr Julegada veldig mye. For oss betyr det mye at barn og unge kan få en slik scene å vise seg fram på, forteller Abrahamsen.

Det skapes minner for livet. Drømmer oppfylles. Noen våger å stå på en scene for første gang. Andre opplevde at sangstemmen bar – og det ble en bra oppvisning. Talenter slår ut i blomst. Mange kjenner at de er med på noe stort – sammen med andre.

– Det betyr så mye for de unge. Ikke minst å få være på arenaen i sin egen kommune når noe stort skjer. Det bygger identitet og mestringsfølelse. Og så er det jo en flott familieting å være sammen i Julegada, sier Ingunn. Lotte Egebakken er danselærer for de unge, og hun forteller om stor entusiasme og mye forventning.

Kulturskolene opptrer over hele Julegada – hver dag. De er inne i Kulturhuset, på scenen i Paviljongen og på de andre scenene. Det blir solokonserter med sang eller instrument med fordypningselevene. Det blir store danseoppvisninger, teateroppvisninger, bandkonserter og så videre.

Julegada er mennesker og mennesker er Julegada. Røtter og vinger.