MAT FRA HELE VERDEN I FRIKIRKA

I Julegada er det mye god mat. Nytt av året er internasjonal kafé i Frikirka. Elevene ved Vennesla Voksenopplæringssenter tryller fram de mest velsmakende retter.

Bildet er fra oktober da elevene solgte 1100 vårruller på tre timer i sentrum og samlet inn over 20.000 kroner til TV-aksjonen. De er en flott gjeng!

Ove Aasen på Gla´kjøkkenet er både med i Frikirka og underviser innvandrere og flyktninger på VVO i restaurant- og matfag. Han gleder seg stort til den internasjonale kafeen.

– Julegada er en fantastisk ting i Vennesla, og så mye mer enn handel. Det er kultur og menneskemøter, det er mangfold og forståelse. Vi gleder oss stort til internasjonal kafé, sier han.

I Graslia-delen av Julegada er nøkkelordene bærekraft, gjenbruk og internasjonalt fellesskap. Det satses på basarer, oppfinnelser, julehus med lys og mye mer – ikke minst maten fra mange deler av verden.

Søndag 12. desember blir den store dagen. Da inviteres alle som har vært på Fellesgudstjeneste på Hunsøya til brunsj og internasjonal buffet i Frikirka etterpå – før turen skal gå videre til handel og moro i hele Julegada. Ellers er den internasjonale kafeen åpen hver virkedag mellom klokka 16.00 og 20.00 og fra 13.00 til 18.00 lørdag og søndag.

Det er elevene i mat- og restaurantfag som står for meny og matproduksjon, men elever fra flere klasser ved VVO skal delta i servering og gjennomføring. – Vi serverer alt fra lasagne til tikka masala og søtpoteter med kyllingsuppe og riskrem, sier Ose Aasen.

KAFÉEN ER ÅPEN HVER KVELD, 10.-19. DESEMBER. MANDAG-FREDAG: KL. 16.00-20.00 LØRDAG-SØNDAG: KL. 13.00-18.00 HJERTELIG VELKOMMEN!