KV VENNESLA LAGER DRAMA!

Det blir dans, sang, musikk og drama når alle elevene fra KV Vennesla inntar Julegada. Julegada er et av høydepunktene i året for skolen.

Visste du at drama egentlig betyr «å gjøre» eller «å handle». Derfor overskriften. Elevene fra KV Vennesla gjør og handler fram et stort kulturelt opplegg til årets Julegada.

– For oss er Julegada en flott mulighet på flere måter. Vi får lov til å være en aktiv del av lokalsamfunnet og vi får en fantastisk scene hvor våre elever kan vise seg fram, sier dramalærer Solveig Berg Fjalsett.

Hun har akkurat gitt førsteårselevene på dramalinja oppgaven: «Lag et juledrama for barn og ungdom til Julegada – skap julestemning og få fram julebudskapet». –  Det blir spennende å se hva de kommer opp med. Jeg gleder meg, sier Berg Fjalsett.

For mange av elevene, som er fra hele landet, er Vennesla og Julegada noe helt nytt.

Paviljongen foran Herredshuset er scenen der elevene fra KV Vennesla boltrer seg mest. Det blir noe for enhver smak hver dag i Julegada. Drama er bare en ting, men skolen har også elever i musikk, sang og dans.

Visste du at KV Vennesla er den eneste kristne videregående skolen i landet med treårig danselinje som gir studiekompetanse? Musikklærer Stein Ottar Norbakken vet ikke det totale antall opptredener elevene hans skal gjennomføre – men hele skolen er involvert på ett eller annet vis. – Er det et hull i programmet, fyller vi det. Vi har opplegg omtrent hele tiden, ler han. –  Julegada er en scene med et enormt publikum. For skolens elever gir det nyttig erfaring og er en stor opplevelse. Vi får mye ved å være med i Julegada, sier dramalærer Berg Fjalsett.

Skolen gir og får av Julegada, og Julegada gir og får tilbake. Det er samskaping på beste vis både for skolen og lokalsamfunnet – og resultatet er flotte kulturarrangementer for alle som kommer.