JULEN, JULEN, JULEN DEN ER HER!

Vi har vel alle vært med å synge til Per Asplins «Hei hå, nå er det jul igjen». Og endelig, etter et års pause er det Julegada i Vennesla igjen

For de fleste av oss er julen mye å glede seg til, og akkurat i år gleder vi oss mer enn noen gang. Etter snart 2 år med sterke begrensninger i å komme sammen, er vi nå så klare for en skikkelig julefeiring at «Julegada 2021» i Vennesla blir en etterlengtet stor fest.

I fjor ble det som det ble. Allerede i august måtte vi innse at det ikke ville være mulig å gjennomføre en folkefest med tusenvis av mennesker samlet. Julegada 2020 ble utsatt til 2021. I år har det allerede vært nedlagt hundrevis av timer i arbeidet med å toppe tidligere års fest både i forhold til kulturarrangementer, størrelse på området, antall konserter, antall boder, og andre innslag.

Nytt av året er at vi legger inn Graslia som et nytt «myldreområde» med tema Bærekraft. Der blir det internasjonal kafé, ekstra scene med kulturinnslag og oppfinneren Erik Alfred. «Julelyskongen» fra Hornnes kommer. Han pynter opp et hus i sentrum med over 50.000 lys. Hans tidligere rekord er 36.000. Sist Julegada ble arrangert, i 2019, hadde vi besøk av 70.000 mennesker. Med værgudene på vår side har vi ambisjoner om å overgå dette antallet. Hele Vennesla ønsker velkommen gode naboer fra hele regionen til det som blir årets største happening i bygda.

Vi er den «Grønne Urbane Bygda». Vi tenker nok på noe annet når vi snakker om Grønn i den sammenheng, men i Julegada er vi bokstavelig talt «Grønne». Hundrevis av juletrær pynter Julegada, Vi er Urbane med å tilby en god «Sentrumsopplevelse» med butikker, boder, spisesteder og masse god julestemning. Og så er vi selvsagt ei Bygd, og hva er vel mer sjarmerende rundt juletider enn ei julepynta bygd, julelys i tusenvis og sang og musikk hvor du enn beveger deg.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen. Sjekk ut vår hjemmeside og finn en konsert eller et annet arrangement som frister. Her blir det livlig og her blir det julestemning. Vi har planer om å toppe det hele med litt lett snødryss. Det aller meste har vi full kontroll på. Akkurat dette med snødrysset drømmer vi om.