55.000 JULELYS!

Ingen ringere enn julelyskunstneren fra Hornnes kommer til Julegada. På Graslia skal Kjell Rune Strømstad virkelig boltre seg.

Du kan nesten ikke ha unngått å få med deg julehuset hans ved riksveg 9 i Hornnes. De siste årene har til og med nasjonale TV-stasjoner vært på plass. Over 2500 mennesker kom for å se når han satte i kontakten og tente lysene i 2019.

– Fantastisk moro! Det var så gøy, helt til vegvesenet kom med krav om både ros-analyse og terrorplan. Da ga jeg opp. Jeg orket ikke alt papirarbeidet, forteller mannen med det ganske passende etternavnet Strømstad.

Lyden om byråkrati-problemene i Hornnes nådde selvsagt Julegada-sjef Agnar Espegren som sporenstreks ringte og inviterte Kjell Rune til Vennesla. Tiden var egentlig overmoden for å gjøre ham til Julegadas lys-ekspert.

I august hadde de befaring og noen dager etter fikk de ja: Vennesla kommune stiller sitt okergule hus i Graslia til fri disposisjon!

Kjell Rune Strømstad lover å utnytte friheten maksimalt. Noe vilt, flott er på gang! – Vi skal dekke hele huset med lys - både tak og vegger. Vi har noen planer for vinduene også, og på plenen må vi ha noen trær dyr. Jeg kan love et spektakulært skue. Det blir fantastisk flott, sier Kjell Rune.

– Og hvor mange lys blir det? – Når jeg får frie tøyler, tar jeg jo av! Varaordføreren ba om minst 40.000 lys, men nå blir det 55.000, ler Strømstad, som også vil ha noen hemmeligheter på lur. Han ber folk komme og se selv.